За час перебування правоохоронців у ресторані відвідувачів не було, повідомили у фейсбуці поліції Києва.

Читайте також Новий виток у скандалі з рестораном "Велюр": Тищенко змінив позицію

Там не вказали, який саме заклад перевірили. Однак на відео помітно, що це "Велюр" Миколи Тищенка.

Поліцейські роз'яснили обмежувальні норми в період карантину і взяли в адміністратора закладу зобов'язання по роботі таких установ тільки в онлайн-режимі,
– йдеться у повідомленні.

Співробітник Голосіївського управління поліції Андрій Вернигор уточнив, що на момент перевірки у ресторані були кілька працівників.

Поліція перевірила ресторан Тищенка "Велюр": дивіться відео

Як відреагували у "Слузі народу"

Глава фракції "Слуга народу" в інтерв'ю "НВ" зазначив, що поліція прибула до ресторану "зокрема, з ініціативи депутатів". Давид Арахамія наголосив, що партія не покриватиме порушення нардепа.

У нас точно немає ніякої мети нікого покривати і якщо працював ресторан, то він як його власник повинен понести законне покарання,
– пояснив глава фракції.

Арахамія додав, якщо факт правопорушення підтвердиться, то Тищенку потрібне подвійне покарання.

Хто відвідував "Велюр"

У заклад, де деруни коштують 350 грн, впускають наразі не всіх. "Це народні депутати. Переважно – від "Слуги народу". Туди приїжджали і бізнесмени, і юристи. Також "виборчі невдахи" попередніх років. Це люди, які намагалися пройти в Київську раду або Верховну Раду", – розповів журналіст Максим Опанасенко.

Зокрема, зафіксували біля ресторану Антона Яценка – нардепа вже 3 скликань. Він, погойдуючись, виходив з ресторану. Регулярно біля ресторану журналісти зустрічали і близького до Ігоря Коломойського юриста Павла Куфтирєва, який наразі є помічником депутата від "Слуги народу" Олександра Мережка.

куфтирєв
Павло Куфтирєв / Фото Укрінформ

До слова! Після візиту у "Велюр" журналісти помітили, як Куфтирєв відвідував бізнес-центр "Міленіум", де знаходиться офіс як самого Коломойського, так і близьких до нього людей.

Також у ресторан прямував колишній сценарист "95 кварталу", а нині депутат президентської фракції, Олександр Кабанов. Поруч з ним журналісти зафіксували Віталія Кисіля, який працює в "Метінвесті" Ріната Ахметова. Далі вони разом попрямували в заклад.

Хто відвідує заклад Тищенка "Велюр": дивіться відео 24 каналу

Що відомо про порушення карантинних обмежень у ресторані "Велюр"

  • Напередодні журналісти Bihus.Info опублікували сюжет про те, що ресторан нардепа Миколи Тищенка "Велюр" продовжує працювати попри карантин через коронавірус.
  • У розслідуванні йшлося про те, що заклад відкритий для народних депутатів, бізнесменів, ексчиновників і партнерів олігарха Ігоря Коломойського.
  • У відповідь Тищенко заявив, що заклад не працює для відвідувачів. Ресторан є "своєрідним штабом", в якому іноді проходять поодинокі зустрічі.

Важливо! До 11 травня в Україні діє загальнонаціональний карантин, відповідно до якого ресторани не можуть приймати відвідувачів. За порушення обмежень передбачені штрафи.

Яка відповідальність передбачена за порушення карантину  Інфографіка 24 канал
Яка відповідальність передбачена за порушення карантину / Інфографіка 24 каналу