Служба безпеки повідомляє, що затримано 28 членів угруповання "Хімпром", які відповідали за роботу "офісів" із продажу наркотиків. Під час обшуків правоохоронці вилучили десятки мільйонів доларів, зброю та 180 кілограмів наркотиків, а також викрили діяльність нарколабораторії.

Цікаво: СБУ закрила один з найбільших в історії України каналів контрабанди: фото та відео

Відомо, що керівники "Хімпрому" постійно проживають у Росії та наразі перебувають у міжнародному розшуку. Зловмисники навіть після викриття мережі продовжили активно відновлювати свою роботу у багатьох регіонах України. Їхні методи залишилися тими ж – продаж наркотиків через "закладки" за допомогою сумнівних сайтів та телеграм-ботів. Товар продавали за криптовалюту, яка згодом переводилась у готівку.

Правоохоронці знайшли нарколабораторію, яка щомісяця виготовляла понад 200 кілограмів наркотиків. Оперативники затримали двох ІТ-спеціалістів, які забезпечували роботу ще 40 членів угруповання. Також під час обшуків СБУ знайшла дві реактивні протитанкові гранати РПГ-22, чорнові записи та "бухгалтерію" наркоділків.

Матеріали розслідування/ Фото СБУ

Крім цього Служба безпеки повідомила, що керівництвом угруповання було профінансовано мітинг під стінами Генпрокуратури. Активісти звинувачували правоохоронців нібито у "кришуванні" наркосиндикату.

Раніше спецслужби вже проводили операцію щодо наркосиндикату "Хімпром". Було затримано близько 1000 осіб. Зі слів Генпрокурора Юрія Луценка, це була найрезультативніша антинаркотична операція. Детальніше читайте тут.