Про це у прямому ефірі розповіла кореспондентка 24 Каналу.

Читайте також: Мітинг під Радою: сутички з правоохоронцями та домовленості з Іриною Геращенко

Нагадаємо, що це вже друге читання. До цього часу депутати подали 427 поправок, комітет їх вже опрацював і цікаво, що трохи переробив президентський законопроект.

Усі поправки – це традиційна процедура, коли майже за кожне виправлення депутати голосують, виступають та підтримують чи не підтримують.

Закон "Про національну безпеку" передбачає, що стратегічними партнерами є країни НАТО, а стратегічним вектором – НАТО та ЄС. Обсяг фінансування сектору безпеки і оборони має складати не менше 5% від ВВП. Міністр оборони та два його заступники знімають погони та стають цивільними керівниками. Розділяється повноваження начальнику Генштабу та командування ЗСУ, нині ці дві посади обіймає Віктор Муженко.


Що передбачає закон про нацбезпеку

Законопроект про національну безпеку має наблизити Україну та українську армію до стандартів НАТО. Однак деякі депутати говорили про те, що президент хоче узурпувати цю владу і позбавити парламент цивільного контролю, але вчора у профільному комітеті законопроект вже підтримали і рекомендували голосувати та зазначили, що жодних загроз узурпації немає.