Про них пишуть в газетах, їхні виступи транслюють по телебаченню та цитують усі топові інтернет-видання.

Читайте далі: Порошенко дав свідчення у справі Януковича: відео і головні цитати

Віталій Сердюк вже кілька років займається справою екс-президента Віктора Януковича, є його обличчям захисту та головним спікером. Адвокат спеціалізується на кримінальних справах та справах проти держави. Сердюк запевняє: захищає Януковича, бо вірить йому.

Будь-яка особа, справа якої навіть не стосується певних політичних звинувачень, коли потрапляє в руки слідчого або оперативних співробітників, одразу для них вже стає дияволом,
– говорить адвокат екс-президента Віталій Сердюк

Олександр Горошинський спеціалізується на оскарженні дій посадових осіб з державних органів. Та у справі екс-беркутівців навпаки взявся захищати тих же посадовців – колишніх правоохоронців. Для схожої справи про розстріли на Майдані Горошинський вже підписав договір і з Януковичем.

В справі "Беркуту" – це питання репутаційного характеру. Це питання впізнаваності, це питання принциповості, бажання працювати по нестандартним, особливим справам, а ця справа є особливою,
– адвокат беркутівців Олександр Горошинський

З екс-президентом адвокати співпрацюють лише на платній основі. Ціна – адвокатська таємниця. Журналісти 24 Каналу спробували підрахувати. Відомо, що одна година часу Віталія Сердюка коштує триста 350 доларів. Засідання по справі Януковича триває по три години двічі на тиждень. Тож сума кожного місяця, щонайменше з п'ятьма нулями.

Це вибір кожного адвоката. Це його правова та громадянська позиція. Це вибір, повторюся, кожного адвоката,
– представник кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Валерій Кострюков

Нагадаємо, що справу колишнього президента Віктора Януковича, якого підозрюють у держзраді, продовжують розглядати в Оболонському райсуді Києва. Минуле засідання, яке проходило 7 лютого, розпочалось з суперечної заяви захисту екс-гаранта. Адвокати зазначили, що суддя самоусунувся через тиск з боку правоохоронців. Однак служителі Феміди спростували це та розпочали розгляд справи.