На місце події прибули вибухотехніки, патрульна поліція, медики та рятувальники ДСНС, повідомляє "Інформатор".

Читайте також: У Києві "замінували" мости, пологові та торгові центри – перекрили навіть Банкову

Правоохоронці розпочали евакуйовувати людей близько 23:15. Всього з будівлі евакуювали близько сотні пасажирів. Також евакуйовано персонал аеропорту, а територію навколо терміналів оточена спеціальною стрічкою.

На місце події прибули вибухотехніки, які повинні перевірити всі приміщення аеропорту на наявність вибухонебезпечних речовин або предметів.
Фото з місця події:

Фото Інформатор

Напередодні, 18 вересня, чоловік на мосту Метро власним авто частково заблокував рух по мосту і погрожував все підірвати. Через інцидент рух у столиці був паралізуваний. Поліція стягнула на місце інциденту усі необхідні служби та провела спецоперацію із затримання зловмисника. Насправді вибухівки у нього не було.

Правоохоронці недавно посилили відповідальність за хибні повідомлення про замінування. І саджатимуть за ґрати на шість років, конфіскуючи при цьому майно. Чоловікові саме загрожує до шести років позбавлення волі.

Варто зазначити, що збитки за один хибний виклик становлять в середньому від 40 до 50 тисяч гривень. Середній показник фейкових викликів за місяць по Україні – до 15 тисяч. Загалом державі такі не веселі "жарти" щомісячно обходяться на загальну суму до 600 мільйонів гривень.