Представники Кабміну відмовили владі Києва лише через бюрократичні перепони. Нібито через неправильно заповнену з боку КМДА заявку на отримання державних гарантій.

Дивіться також Рада посилила відповідальність і збільшила штрафи за керування авто п'яним

Також у мінфіні аргументували відмову тим, що на 2021 рік у бюджеті столиці на проєктування лінії виділили лише 1,5 мільйона гривень замість 15.

Збирають підписи

З кінця 2020 року про проєкт продовження трамваю до центру міста забули, але гроші місто все ще може отримати.

Для того, щоб Київ не втратив можливості нарешті отримати швидкісний трамвай з Борщагівки до центру, активісти підготували відкрите звернення до голів фракцій Київради.

У документі політиків закликають:

  • Доручити КМДА найшвидше підготувати виправлену заявку на отримання державних гарантій під позику та відправити її до Мінфіну Олександр Кава.
  • Ініціювати виділення коштів на коригування техніко-економічного обґрунтування та проєктування трамваю у Центр (3+15 млн грн)

Продовження Борщагівського швидкісного трамвая в Центр – проєкт, який зекономить сотням тисяч жителів Борщагівки та Відрадного по кількадесят хвилин часу тільки на 1 одній поїздці. Про цю лінію активно розмовляють з 2015 року, а у 2020 році навіть з'явилось розпорядження голови КМДА Віталій Кличко. 20 років назад на вулиці Саксаганського закрили трамвайну лінію і напрямок окупували маршрутки та автомобілі, які дружно стали в заторі. А сьогодні один ваш підпис може повернути трамвай назад у Центр. Небайдужих закликаємо підписати це відкрите звернення - bit.ly/tram2center,
– зазначив активіст Олександр Рак.