На акцію протесту захисники тварин прийшли зі своїми чотирилапими улюбленцями. Вимагають ратифікувати європейську конвенцію з захисту хребетних тварин 1986 року.

А також притягнути до відповідальності аспіранта Інституту економічно-правових відносин НАН України та 3 студентів Олександрійського аграрного коледжу. Майбутні ветеринари взяли цуценя в притулку для тварин, вбили його та препарували. Відео виклали в соцмережах.

Читайте також: У Москві радикали з кістками та свинячою головою зірвали показ фільму про Голодомор

Проти студентів аграрного коледжу розпочато провадження. Але, волонтер притулку, де вони взяли цуценя, розповів, що слідство затягується, а злочинці й досі вчаться в коледжі та збираються стати ветеринарами.

Активісти вимагають негайного відрахування студентів з коледжу. Однак представники міністерства зазначили, що без доведення вини нікого вигнати не можуть.

Щоб подібні випадки не повторювалися, треба заборонити використовувати в навчальному процесі хребетних тварин. А для цього потрібно ратифікувати конвенцію про їхній захист.

Ця конвенція повинна перепрофілювати навчальні заклади, вони вже не будуть вчитися на тваринах. Їм потрібно буде закупити відповідні муляжи, на яких будуть тренуватися студенти. Це буде гуманно і так як в Європі,
– вважає голова Всеукраїнського фонду захисту тварин Марія Нікіточкіна.

Заступник міністра освіти з цим погоджується і розповів, що саме зараз для цього готуються необхідні законопроекти. Відповідні зміни обіцяють підготувати до кінця року. Тоді Україна зможе ратифікувати і конвенцію.