Учасники акції вважають, що Зеленський капітулює перед РФ

У протесті взяли участь представники "Національного корпусу", "Свободи", "Демократичної сокири" та інших політсил. Про це інформує hromadske.

Читайте також Рік після присяги Зеленського: аналіз від VoxCheck

Протестувальники, яких зібралось кілька сотень осіб, вимагали від Зеленського "припинити капітулювати" перед Росією, звільнити затриманих майданівців та волонтерів.

У травні виповнився рік з часу, як посаду президента України обійняв Володимир Зеленський. Це рік реваншу Кремля. Зеленський зі своєю командою крок за кроком впроваджує політику капітуляції перед агресором,
– мовиться у повідомленні організаторів акції.

Серед вимог – звільнення Андрія Єрмака

Також серед вимог – зближення з ЄС та НАТО та відставка глави Офісу Президента Андрія Єрмака. Непокоїть людей, що вийшли на Майдан, і кадрова політика Зеленського – його друзі при владі та представники режиму Януковича.

Дивіться фото з акції у Києві:

Учасники обклеїли листівками паркан будинку Зеленського

Після акції на Майдані Незалежності люди прийшли на Європейську площу, де встановили червоно-чорний прапор на місці загибелі учасника Революції Гідності Сергія Нігояна.Згодом протестувальники прийшли під будинок на вулиці Грушевського, де за їхньою інформацією, мешкає президент Зеленський. Мітингувальники обклеїли листівками паркан та ворота будівлі. Після цього акція завершилась.

Дивіться відео, як учасники акції йдуть додому до Зеленського:

Дивіться фото з акції поблизу будинку президента:

Зверніть увагу! Через масовий захід у центрі Києва, співробітники столичної поліції, гвардійці, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу посилили чергування. Про це МВС повідомило у своєму телеграм-каналі. Акція за інформацією правоохоронців, відбулась спокійно. Правопорушень не зафіксували.

Акції в інших містах України

Як інформує Klymenko Time, акція відбувалась і в Одесі, проте там було небагато людей.

Дивіться відео з Одеси:

Також мало протестувальників зібрались й у Рівному.

стоп реванш Рівне
Учасники, які прийшли попри дощ / Фото Klymenko Time

стоп реванш рівне
На акцію у Рівному прийшли небагато людей / Фото Klymenko Time

Однією з найменш чисельних стала акція у Чернівцях. Можливо, причина цьому – погана погода.

акція у Чернівцях
У Чернівцях акція – малочисельна / Фото Klymenko Time

Трохи більше людей прийшли на акцію "Стоп реванш" у Дніпрі.

акція у Дніпрі

Акція "Стоп реванш" у Дніпрі / Фото Klymenko Time

Зазначимо, що "Рух опору проти капітуляції" анонсував аналогічні акції у кількох десятках міст України.

Що говорив Зеленський про ситуацію на Донбасі

  • Під час пресконференції 20 травня Володимир Зеленський наголосив, що після спаду пандемії коронавірусу обов'язково відбудеться зустріч у нормандському форматі. Президент готовий і до інших форматів, якщо вони допоможуть завершити війну, повернути Україні території та людей.
  • Зеленський також зазначив, що з президентом РФ Володимиром Путіним потрібно домовлятись. Це – необхідність.
  • Щодо його фрази про "просто потрібно перестати стріляти", то президент наголосив, що українські військові на Донбасі стріляють тільки у відповідь, першими вогонь не відкривають. Проте Зеленський сказав, що ніколи не говорив, щоб українська армія не відповідала противнику.

Зеленський щодо "кварталівців" та друзів при владі

На закиди про засилля друзів у керівництві держави, президент зазначив, що жодних "кумів та військових друзів" він не призначав. А Андрій Єрмак має відповідну освіту для глави Офісу Президента і йому Зеленський довіряє.