Вишиванки, крашанки, сопілки та ще тисячі найменувань сувенірів на будь-який смак. Андріївський узвіз – місце концентрації туристів, позмагатися з ним в Україні може хіба Площа Ринок у Львові. Але менші, ніж за місяць, ця частина столиці стане зовсім іншою.

"Департамент міського благоустрою та КП "Київблагоустрій" роздали приписи та попередили підприємців, що до 1 березня їм потрібно переміститися", – зазначив в.о. директора КП "Київблагоустрій" Андрій Андреєв.

Читайте також: Київрада підтримала петицію щодо знесення "каплиці" УПЦ МП

Намети із сувенірами розташовані впритул до школи, тому деяких батьків обурює таке сусідство.

Звісно, не дуже задоволені, коли поряд зі школою стільки чужих людей проходить,
– розповіла мати школяра Олена.

Скарги батьків – не єдиний привід прибрати МАФи. У благоустрої зазначають, що підприємці торгують без дозвільних документів. Щоправда, самі бізнесмени своєї вини не визнають та категорично не хочуть переїжджати на запропоновану Алею художників, бо, за їхніми словами, там "не рибне" місце.

Запропоноване місце для підприємців – частина туристичного маршруту. Туди можна потрапити або через пейзажну алею, або ж Володимирську гірку. Наразі на Алеї художників майже завершились робити по реконструкції. Для продажу сувенірів встановили спеціальні боки.

Що таке Андріївський узвіз? Це вулиця в Подільському районі столиці, яка сполучає Поділ зі старою частиною Києва. Андріївський узвіз має велику популярність серед туристів не тільки завдяки пам'яткам архітектури, але й сувенірам.