За інформацією поліції Києва, водія затримали одразу ж на місці аварії, розпочате кримінальне провадження. 24 канал зібрав в одному матеріалу усі попередні дані, що наразі відомі про ймовірного винуватця смерті цілої родини – Антона Желепу.

Детально Обурлива ДТП під Києвом: як покарають та чи зможе обійти закон водій, що вбив сім'ю Цурканових

Що відомо про водія

В інтернеті того ж вечора після ДТП з'явилося відео, як патрульні тестують на місці трагедії водія Mercedes. Один з правоохоронців називає його дані: Желепа Антон Михайлович, який народився 17 березня 1981 року.

На відео Желепа проходить тест на Драгері (до слова, не з першої спроби), його результат – 1, 32.

Дивіться відео від очевидців про затримання водія

24 канал знайшов сторінки Желепи у соцмережах, контактні дані з яких збігаються із тими, які озвучив правоохоронець на місці аварії. Вони неактивні, пости, які можуть переглядати сторонні особи, датуються 2016 роком.

У твіттері чоловік зареєструвався у 2015 році та майже не користувався стрічкою.

Желепа сторінка у ВК
Сторінка Желепи є неактивною / Скриншот

Антон Желепа
Інформації про те, чи має Желепа дітей, знайти не вдалося, однак є фото на тлі візка / Фото зі сторінки у соцмережі

Викрадений Mercedes

За інформацією спільноти "Київ Оперативний", Желепа працював на дачі у власника Mercedes. За 20 хвилин після ДТП автомобіль подали у розшук, як викрадений.

За інформацією, яку вдалося з'ясувати за номерними знаками Mercedes, він був зареєстрований у 2017 році після привезення із-за кордону. На нього накладене обтяження від ПАТ "Кредобанк".

ДТП біля Козина
Авто не належало Желепі, за інформацією соцмереж

Судимості Желепи

На своїй фейсбук-сторінці журналіст Василь Крутчак написав про конкретні статті, за якими Желепа вже був раніше судимий. Зазначено: він уродженець Росії, народився у місті Фокіно.

  • 13 листопада 2007 року Печерським районним судом міста Києва за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень) до 4 років позбавлення волі. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільненого від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки;
  • 27 вересня 2010 року Васильківським районним судом Київської області за частиною 2 статтею 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвели до смерті) до 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком 3 роки.

Желепа
Антон Желепа вже мав проблеми із законом / Фото зі сторінки у соцмережі

Тим часом видання OBOZREVATEL, посилаючись на дані з Єдиного реєстру судових рішень, повідомляє: є ще три справи щодо Желепи, які розглядалися в Дарницькому районному суді Києва.

  • У 2016 році розгляд стосувався дрібного хуліганства. Тоді чоловік відзначився хамською поведінкою в присутності дітей, чіплявся до перехожих і розбив скло дверей в кіоск, погрожуючи спалити його. За це він отримав покарання у вигляді громадських робіт строком на 40 годин, а також був оштрафований на 275 грн.
  • Восени 2019 року він був фігурантом кримінальної справи за побиття чоловіка. Суд постановив стягнути з нього матеріальну шкоду в розмірі 9,7 і 14 тисяч грн.
  • У 2020 році суд розглядав справу про вчинення домашнього насильства.

Тоді ж у фейсбук-спільноті Київ Оперативний з'явилося відео, як у 2018 році чоловік, схожий на Желепу, чіплявся до перехожий, лаявся та зачіпався. Очевидці і жителі мікрорайону, у якому він живе, підтвердили слова про те, що це саме він.

Що відомо про загиблих і стан потерпілих

  • Четверо осіб: чоловік із жінкою, їхні син і донька, що були у Hyundai, загинули. Жінка від сильного удару перелетіла на заднє крісло, а дівчинка з заднього крісла опинилися в багажнику. Чоловік із донькою загинули миттєво, а мати пішла з життя за кілька хвилин.​
  • Хлопчиків 10 та 12 років із авто шпиталізували до лікарні. Згодом один із них помер у реанімації.
  • Інший хлопчик перебуває у лікарні у важкому стані.