На перетині вулиць Рогнідинська та Шота Руставелі, де сталась трагедія, немає жодного світлофору. Є лише яскраво вифарбуваний пішохідний перехід. На ньому вночі Bentley і збив чоловіка. Удар був настільки потужний, що автомобіль провіз на капоті постраждалого метрів зо 20. Свідки взагалі здивовані, що чоловік вижив.

Читайте також: Як можуть покарати сина Шуфрича за скоєну ДТП: коментар Геращенка

Першим на домогу прибіг син головного равіна України – Менді Азман. Він був поруч, коли сталась аварія. Хлопець три роки служив в ізраїльській армії, закінчив курси парамедика, тому не розгубився і швидко надав першу допомогу.

Коли побачив, що стався нещасний випадок, кинувся в синагогу. Ми тут закупили спеціальне обладнання ізраїльське "Ацела" для порятунку, і він підбіг туди і надав необхідну допомогу, поки не приїхала швидка,
– розповів головний рабин України Моше Реувен Асман.

Прес-служба батька і нардепа від "Опоблоку" Нестора Шуфрича спрацювала миттєво, оперативно опублікувавши заяву. Там припускають, що Нестор Нестерович, ймовірно, перевищив швидкість. А всі лікарняні витрати постраждалому родина нардепа відшкодує.

"З того, що сталося, будуть зроблені висновки, які обговоряться всередині сім'ї. Народний депутат висловлює співчуття потерпілому і бажає йому якнайшвидшого одужання", – йдеться у заяві.

Читайте також: Аварія з сином Шуфрича: з’явилось відео з місця ДТП

А от свідки аварії кажуть, що під час оформлення ДТП відбувались незрозумілі речі. На кількох автомобілях приїхали невідомі і забороняли присутнім знімати відео. А один із молодиків постійно намагався про щось таємно домовитись з патрульними. А потім, посилаючись на слідчі дії, поліцейські заборонили свідкам поширювати відзняті матеріали.

Людина, що представилася членом слідчої групи, заважала нашій фотофіксації. Документи надавати відмовився. Почали вирішувати з поліцією, яка його затримала і перевіряє наразі по базі, поводиться чоловік досить дивно,
– прокоментував свідок ДТП Кирило Шведов.

Нині вже відомо, що водій був тверезий. Це визначила експертиза. А за фактом ДТП поліція порушила кримінальне провадження. Прес-служба Шуфрича повідомила, що Bentleyі сину нардепа не належить. Мовляв, Шуфрич-молодший орендував його для зйомок кліпу свого товариша-репера. Тепер елітне авто евакуйоване на штрафмайданчик. Його досліджують криміналісти.

Він добровільно віддав свій закордонний паспорт. Також будуть проведені експертизи, зокрема технічного стану автомобіля, щоб встановити механізм автопригоди. Крім того, в нього взяли аналізи для встановлення стану наркотичного сп'яніння. Результати будуть у нас пізніше,
– зазначила речниця ГУ Нацполіції Києва Оксана Блищик.

В опублікованій заяві, Нестор Шуфрич обіцяє, що син нікуди з Києва не їхатиме і всіляко сприятиме слідству. Сам же постраждалий контактів із журналістами уникає.

Читайте також: Резонансна справа Димінського: у МВС розповіли, що загрожує його охоронцю

Історія, коли мажори уникають покарання за злочини на дорогах, – традиційна для України. Так, син відомого бізнесмена Станіслав Толстошеєва на пішохідному переході насмерть збив літню жінку. Його виправдали за станом здоров'я, мовляв ДТП скоїв під час епілептичного нападу. А син депутата від "Волі народу" Ігор Молоток влаштував з друзями п'яні перегони столицею. У підсумку до лікарні потрапили четверо пішоходів. Але мажори досі на волі.