Скарги надходили ще місяць тому, у Metro обіцяли покарати винуватців. Про це інформують в Telegram-каналі "Україна 24/7".

Дивіться також: Окупанти РФ осоромились через парад кораблів у Севастополі: відео

Проте товар із неповноцінною картою України досі лежить на полицях супермаркету. Коштує такий шкільний записник 43 гривні.

щоденник
Щоденник без Криму продають у київському Metro

Майже місяць тому я вперше побачив у продажу такі цікаві щоденники на полицях супермаркету. Тоді Metro повідомили, що всі щоденники вилучені з продажу. "Папірус відписав" що й так знав про цю прикрість і затребував їх у дистриб’юторів для подальшої утилізації,
– написав на своїй Facebook-сторінці Володимир Біруля.

Торгова марка Cool For School, емблема якої є на сумнівних щоденниках, належить компанії "Папірус". Та – виробник, імпортер та експортер канцтоварів і товарів для офісу. Компанія була заснована у 1996 році, її головний офіс розташований у місті Вишневе на Київщині.

Так про ситуацію у компанії писали місяць тому:

Своєю чергою, у Metro спочатку пояснили ситуацію диверсією.

Повідомляємо, що цей товар вилучили з продажів всіх ТЦ Metro ще 15 липня одразу після того, як ми отримали перше повідомлення стосовно нього від клієнта. Виробництво щоденників припинено і постачання у жоден супермаркет не відбувалося,
– повідомили представники компанії.

Там кажуть: щоденник був принесений в "Метро" ззовні третьою особою та виставлений на полицю до інших щоденників цього виробника.

Проте у чеку покупця значилась дата придбання щоденника, і вона не співпадала з версією представників Metro.

Тому за кілька годин прес-служба супермаркету написала чергове пояснення. Цього разу з вибаченнями.

"Перевіривши всю наявну інформацію ще раз, ми дійшли висновку, що щоденник з некоректним зображенням карти України потрапив до торгової зали випадково, зі старих запасів товару. Наразі весь асортимент товарів від цього постачальника перевіряється у всіх супермаркетах, як на полицях, так на складах магазинів. Приносимо щирі вибачення всім, кого могла образити ця ситуація", – додають там.

Росія анексувала український півострів у березні 2014 року. Проте ані Україна, ані світова спільнота не визнають Крим російською територію. Окрім того, анексія Криму вважається актом російської агресії, яку окупанти продовжили на українському Донбасі.

Ситуація зі шкільним щоденником без Криму – не новинка. Громадяни фіксують схожі випадки як в Україні, так і за кордоном.