Показ історичних кадрів організував Департамент суспільних комунікацій КМДА. Трансляція кадрів з Революції Гідності триватиме протягом всього 20 лютого.

Важливо Ми не маємо права забути імена загиблих, – президент Зеленський вшанував подвиг Небесної Сотні

Відомо, що левова частина кадрів датується 18 – 20 лютого 2014 року. Окрім репортажів з місця подій, показуватимуть також розповіді очевидців.

У Департаменті суспільних комунікацій пояснила, що мета такого заходу – щоби усі, хто нині проходитиме повз Київраду, мали змогу зупинитись на кілька хвилин і разом пригадати важливі для нашої країни події.

Біля Київради транслюватимуть хроніку з Революції Гідності
Біля Київради транслюватимуть хроніку з Революції Гідності / Фото "Вечірній Київ"

Що варто пам'ятати про 20 лютого 2014 року

  • 7 років тому на Майдані Незалежності у Києві відбулося найкривавіше протистояння між беркутівцями та учасниками Революції Гідності. Саме 20 лютого українці відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні.
  • Упродовж кількох годин 20 лютого внаслідок обстрілів загинули понад 60 людей. Під удар попали також ті, що намагалися винести тіла поранених. Ще десятки постраждалих згодом померли у лікарні.
  • Події того дня стали останнім переломним моментом Революції Гідності. Правоохоронці Львівщини та СБУ Закарпатської області заявили, що переходять на сторону протестувальників.

Що відбувалося на Майдані 20 лютого 2014 року: дивіться відео