Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на речника Нацполіції Ярослава Тракала.

Зазначимо, що в четвер під стінами Солом'янського райсуду Києва, де обирали запобіжний захід мерові Одеси Геннадію Труханову, активісти поштовхалися з правоохоронцями. Пролунало кілька пострілів, внаслідок чого 1 правоохоронець отримав поранення. Стрільця було затримано.

Тракало наголосив, що у центрі Києва наразі тривають фільтраційні заходи поліції у зв’язку з сутичками, які трапилися сьогодні під Солом’янським райсудом.

Читайте також: Суд над Трухановим: збільшилась кількість поранених внаслідок сутичок

Буквально нещодавно біля наметового містечка з боку готелю "Київ" співробітники патрульної поліції зупинили громадянина, під час огляду речей якого було виявлено вогнепальну зброю – бойовий пістолет зі спиляним номером та серією,
– розповів речник поліції.

Затриманим виявився 50-річний уродженець Вінницької області.

"На іншому фільтраційному пункті зупинили 2 чоловіків і 1 жінку. В одного вилучили ніж, у другого – телескопічну палку, у жінки – газовий балончик і піротехніку", – розповів Тракало.

Він додав, що на місці працюють слідчо-оперативні групи, які документують усі факти. Зброю вилучено на проведення експертизи. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею "незаконне поводження зі зброєю".