Володимира Самойленка відспівують на Майдані. Два роки тому він героїчно загинув під час боїв за Дебальцеве. Історію бійця з Полтавщини розповів один з тодішніх командирів з позивним "Моряк", який бачив тіла Володимира та інших побратимів під колесами ворожого "Уралу".

Забрати загиблих з поля бою тоді не вдалося. За кілька днів рештки віддали під час обміну. Українці поховали їх, як невідомих солдатів.

"Рештки не могли ідентифікувати. Так само, як багатьох хлопців з Іловайська. Вони обгоріли сильно. Родичі ж відмовляються вірити, що то їхні сини загинули", – розповів побратим Володимира Самойленка Валерій "Хромой".

Читайте також: Авто з українськими саперами підірвалося на міні в зоні АТО

Лише у Дебальцевському котлі взимку 2015 року загинуло щонайменше 110 українських бійців. Перед цієї трагедією ще був Іловайськ, де терористи обстріляли зелений коридор, яким йшли українські бійці. Понад 200 українських захисників загинули, сотні зазнали поранення. Загалом же за три роки війни, згідно з офіційними даними, загинуло понад 2 тисячі військових, а десятки тіл ще досі невпізнані.