На вулиці Мирній біля Батиєвої гори попри заборону звели десятиповерхову будівлю. Колишня народна депутатка Оксана Білозір, співачка і кума двох президентів Ющенка та Порошенка, отримала на Подолі земельну ділянку під забудову. Дозвіл надав колишній мер Києва Олександр Омельченко у 2004 році.

Важливо! Мільйонні оборудки Микитася: що не так зі звинуваченнями

За документами земля призначалася для зведення садиби. Житловий кооператив замість чотирьохповерхового будинку Білозір звів там будівлю на сім поверхів. Як дізналось видання "Наші Гроші", одним із засновників цього будівельного кооперативу є Ярослав Недзельський – син пані Білозір.


Умови забудови земельної ділянки

Міністерство культури почало вимагати зупинити будівництво. Попри заборону, зведення "садиби" продовжилося. Будівля виросла з семи до десяти поверхів.

забудова
Сьогодні "садиба" Білозір виглядає ось так

Департамент архітектури та будівництва київської мерії кілька разів намагався зупинити скандальне будівництво. Але чиновників разом з поліцейськими, охорона не пускала на будівельний майданчик. Як результат, на Подолі височіє ще один "будинок-монстр", власниця якого колишня міністерка культури.

Родинні зв’язки

Крім того, що один з її синів став забудовником, інший – Андрій Білозір – в часи президентства Петра Порошенка очолив велике державне підприємство "Украгролізинг" і досі ним керує. А невістка пані Оксани Лариса Білозір раніше стала депутаткою Вінницької обласної ради за списками БПП.

Читайте також – Суд відпустив ексголовного архітектора Києва Целовальника на поруки: у чому його підозрюють

Після багаторічної тяганини суд нещодавно виніс рішення про те, щоб знести надбудовані поверхи. Це неабияка перемога небайдужих киян, яким вдалося подолати у суді та жадібного забудовника і продажних чиновників.