Про необхідність посилення карантинних заходів сьогодні заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Чиновник зазначив, що це потрібно для запобігання потраплянь до червоної зони нових регіонів. Мовиться про області, де ситуація може стати вкрай критичною. За словами міністра, найближчими до показників червоної зони є Київ та Вінницька область.

Читайте більше Київ та 2 області можуть потрапити до червоної зони, – Степанов

Чи посилять у Києві карантин

Хоча Степанов і наполягає на додаткових обмеженнях, в Україні зазвичай вводять їх лише на самісінькому піку хвилі епідемії. Коли кількість нових випадків захворювання поступово починає падати. Тож, через кілька тижнів, коли у лікарнях з'являються вільні місця, карантин фактично скасовують, що призводить до чергового вкрай стрімкого зростання інфікованих на COVID-19.

Як зазначив у коментарі 24 каналу голова Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, рішення про потрапляння столиці до червоної зони карантину має ухвалити уряд. Однак найбільшою проблемою зовсім є не можливий локдаун.

Для того, щоб карантинні обмеження реально діяли, треба серйозно контролювати, як їх дотримаються. Наразі ми бачимо, що протиепідеміологічні заходи не працюють, оскільки їх фактично не дотримуються,
– наголосив Рубан.

За його словами мовиться передусім про носіння масок. Крім того, у Києві не дотримуються й інших карантинних заходів

"Якби існував контроль, а всі дотримувались обмежень, у посиленні карантину не було б сенсу", – підсумував чиновник.

Додамо, що Київ вже давно перебуває серед лідерів за числом нових випадків COVID-19. За останню добу в столиці захворіли 999 осіб. Для порівняння: найбільше інфікувалося на Львівщині – 1 065 людей.