Тепер в Києві вирішують долю десятків житлових комплексів. Компанії "Сіті Груп" та "Укогруп" ведуть забудову 42 проектів фактично без дозвільних документів, запевняє радник мера Києва Павло Рябікін.

Нині влада не готова прокоментувати, що планує робити з цими комплексами. А от експерти вже висловлюють невтішні прогнози. Стадія готовності об'єктів дуже різниться: від 20% до 90%. За прогнозами експертів, комплекси на початкових етапах будівництва заморозять.

Читайте також: Де найвигідніші пропозиції оренди та купівлі нерухомості в Києві

А інвестори, скоріш за все, залишаться ні з чим. Будинки, в яких ще залишились нереалізовані квартири, можливо, продадуть іншим забудовникам, які зведуть їх коштом нових інвестицій.

А от вже побудовані комплекси можуть так і залишитись не введеними в експлуатацію. Тобто без поштової адреси та без необхідних для життя комунікацій. За оцінками правозахисників, аби захистити права людей, влада має накласти арешт на все майно шахрая та створити реєстр інвесторів.

Читайте також: Топ-5 незаконних будівель Києва: чи "відповідають" забудовники за свої висотки

Також правозахисники наголошують, що без підтримки влади інвесторам буде важко захистити свої права. Експерти підраховують, що від рук шахрая постраждало не менше десяти тисяч покупців.

Нагадаємо, що Генпрокуратура затримала та оголосила про підозру київському забудовнику Анатолію Войцеховському.