Про це повідомила представник Комітету визволення політв'язнів Тетяна Близнюк.

Нагадаємо, що в квітні 12 колишніх бійців розформованої спецроти "Торнадо" ГУ МВС України отримали покарання за злочини, які скоїли проти мирного населення Донбасу.

Так, голодувальники скаржаться перш за все на незадовільний стан приміщень, погані санітарні умови, відсутність безперебійного водопостачання, погане опалення взимку.

"Вони звернулись до нас, щоб ми змогли згрупувати інші слідчі ізолятори проти відміни закону Савченко. Таким чином скасована остання їхня надія, адже умови утримування в СІЗО тільки погіршуються", – сказала Близнюк.

Читайте також: Екс-боєць "Торнадо" проломив голову співкамернику

"Скасований закон хоч якимось чином збалансовував недолугу систему попереднього ув'язнення та утримання в нелюдських умовах", – мовиться в заяві засуджених.

Ми як громадяни України, не маючи іншої можливості відстояти свої права, вважаємо своїм громадянським обов'язком відстояти свої права, відповідно до зазначених причин вимушені оголосити безстрокове голодування, – зацитувала Близнюк заяву "торнадівців".

Окрім того, підписанти заяви вимагають зустрічі з уповноваженим Верховної Ради з прав людини, формування комітету з числа правозахисників та депутатів для подальшого вивчення критичного становища в СІЗО.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон, який вносить зміни до Кримінального кодексу щодо правил складання покарань і зарахування строку попереднього ув'язнення, тобто це скасовує так званий "закон Савченко".