Київ отримує воду із трьох джерел: Дніпра, Десни та артезіанських свердловин. Керівник київського водоканалу Дмитро Новицький у якості роботи свого підприємства впевнений настільки, що не лише п'є воду з-під крану, а й дозволяє подивитися, як її готують.

У сховище води, яке зараз на ремонті, дозволили зайти журналістам. Резервуар ретельно миють та оббивають поліетеленовою плівкою.

Після цього його наповнюють артезіанською водою для жителів Оболоні. На черзі у ремонт ще 30 таких сховищ. Дніпро – це друга точка, звідки беруть воду для столичного водогону.

Тестують воду у цій лабораторії. На вході у ній живуть мікроорганізми. Після очистки, переконують хіміки, все в нормі.

Читайте також: На Херсонщині з кранів тече отруйна вода

Артезіанську воду більше хлорують, дніпровська часто має характерне жовтувате забарвлення. Ось результати проб з однієї з квартир на Оболоні. У водоканалі нам цю воду презентували, як ідеально чисту. Що ж показала незалежна експертиза?

Залізо у воді може викликати подразнення шкіри, погано впливає на печінку і навіть може спричинити інфаркт. Те, що воду псує якість труб у Київводоканалі не заперечують.

Очищення води входить у структуру тарифів, тобто, ми платимо за очищення. Але наші гроші в буквальному розумінні вилітають в трубу.

Читайте також: Вода на Черкащині – на вагу золота: як люди рятуються від отруєння