Про це у прямому ефірі повідомила кореспондентка 24 каналу.

Читайте також: У Львові спалахнула пожежа на Різдвяному ярмарку: з'явилися шокуючі деталі

Стало відомо, що КМДА перевіряла вчора всі ярмарки у Подільському районі.

У Подільському районі вчора прозвітували мені, що разом з місцевими пожежними службами відбулися перевірки на ярмарках. Звичайно, є чимало нечесних підприємців, які прагнуть якомога більше заробити,
– прокоментував Роман Ткачук, голова Управління з надзвичайних ситуацій КМДА.

Перевіряли все ж не рятувальники, адже в них – мораторій на перевірки з пожежної безпеки, який запровадили ще у 2017 році. Вони не можуть контролювати, чи всюди є вогнегасники та чи не застосовуються балони.

Окрім цього, журналісти 24 каналу консультувалися, як можна повідомити про наявність газових балонів у ятках. Їм повідомили – якщо зателефонувати на 101, то все, що там зможуть, це лише зробити фото й відправити у КМДА. Адже лише міська влада відповідальна за те, щоб закрити певну точку продажу, адже саме вона й надавала дозвіл.

На Різдвяному ярмарку у Києві застережені пожежею, яка відбулася 22 грудня у Львові. Місцеві працівники підготувалися й продемонстрували журналістам свої вогнегасники.

Нагадаємо, 22 грудня у Львові стався вибух на ярмарку неподалік Оперного театру. Загорілось спочатку в одній з яток, потім вогонь перекинувся на сусідні приміщення. Через вибух постраждало п'ятеро людей. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею порушення пожежної безпеки, а це до трьох років позбавлення волі.