Пожежа на Правди в Києві: що кажуть у ДСНС

Пожежа спалахнула на 7 поверсі. Як розповіли в управлінні ДСНС у Києві у коментарі 24 каналу, попередньо, власник квартири сам підпалив своє помешкання.

Актуально В Харкові горіла обласна лікарня: пацієнтів евакуювали – відео, фото

У чоловіка виникла суперечка з його дружиною. І він зачинився з дитиною в квартирі, та не впускав жінку. А опісля ще й підпалив помешкання,
– зазначила речниця управління ДСНС в Києві Світлана Водолага.

Вона додала, що це лише попередні дані, а точні причини та обставини з’ясовують правоохоронці.

Станом на 21:40 рятувальники пожежу вже ліквідували. Але ще далі продовжують залишатися на місці.

Деталі від ЗМІ

За інформацією ресурсу dtp.kiev.ua, в один із моментів, він виліз у вікно, а пожежні йому кричали: "Відкрий двері". Натомість чоловік їм у відповідь сказав: "Зараз, ще 5 хвилин". Сусіди, зі свого боку, кажуть, що він уже не раз буянив.

Видання "Київ оперативний" пише, що зловмисником виявився 35-річний чоловік, колишній військовий. А 6-річний хлопчик прийшов до нього в гості.

Коли ж чоловік зачинився з дитиною, аби не пустити матір, то запустив до квартири чадного газу та підпалив дитяче ліжко. До того ж, він поводився неадекватно та не відчиняв двері рятувальникам і правоохоронцям.

Загибла дитина та евакуація дітей

Водолага додала, що, на жаль, у результаті загинула 6-річна дитина. Вона перебувала у квартирі разом із чоловіком, коли той зачинився та вчинив підпал.

Крім того, у помешканні знайшли пристрій, схожий на саморобну вибухівку. Тому мешканців сусідніх квартир довелося евакуювати.

Додамо, що за фактом інциденту правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Мовитьс про статтю "Умисне вбивство малолітньої дитини".

Якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує:

  • позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років,
  • або довічне позбавлення волі,
  • конфіскація майна.

До речі У Києві заживо згорів чоловік: деталі

Дивіться відео з місця пожежі на Правди в Києві

Додамо, що усю вищезазначену інформацію вже підтвердили в поліції. Правоохоронці також повідомили, що чоловіка затримали – з ним проводять слідчі дії.