Як у суді пояснили виправдання Святогора

Святогора звинувачували у виготовленні відеопродукції, яка пропагує культ насильства і жорстокості. Про це повідомила пресслужба Шевченківського районного суду Києва.

Читайте також Суд виправдав найвідомішого київського доґхантера Святогора: відео

Під час судового розгляду на основі доказів суд встановив, що Святогор, беручи участь в радіоефірах і в студіях телеканалів – у всіх своїх публічних висловлюваннях пропагував фізичне знищення бездомних тварин,
– заявили у суді.

У суді уточнили, що такі висловлювання на радіоефірах і в студіях телеканалів не представляють ні об'єктивної, ні суб'єктивної сторони інкримінованих йому злочинів.

"Крім радіо- і телеефірів, будь-яких дій, пов'язаних з виготовленням відеопродукції згаданих передач, не здійснював. Він безпосередньо не фіксував відповідні аудіо- та відеозаписи, не монтував їх, не записував і не поширював їх", – пояснили у суді.

Водночас суд зазначив, що Святогора не звинувачували у межах даної кримінальної справи ані в убивстві тварин, ані в жорстокому поводженні з ними.

Що відомо про затримання Олексія Святогора:

  • Доґхантера Святогора затримали 8 червня 2019 року, до того він був у розшуку.
  • За інформацією зоозахисників, він є найбільш жорстоким вбивцею тварин, який позбавив життя понад 500 живих істот.
  • Однак затримали його не за розправи, а через рекламу своїх вчинків і поширення матеріалів, які пропагують таку діяльність.
  • Шевченківський суд 18 січня виправдав Святогора, заявивши, що в його діях немає складу кримінального злочину.