"Це справа про земельні махінації, які призвели до втрати київською громадою колосальної кількості землі", – так генпрокурор Юрій Луценко починає пояснювати членам регламентного комітету, в чому підозрюють нардепа з "Волі народу" Олеся Довгого.

Свої слова підкріплює презентацією. Довгого хочуть притягнути за його дії 10-ти річної давнини. Тоді він був секретарем Київської міськради. І, на думку слідства, порушивши регламент, поставив на голосування питання, яке дозволило «роздерибанити» заповідник "Острів Жуків".

Читайте також: Дейдей, Лозовий та інші: за що ГПУ хоче зняти недоторканність з депутатів

Довгий всі звинувачення відкидає. Визнає, що міг порушити регламент. Але робив це не задля приватизації "Жукового острова". Та й взагалі – з себе особисто відповідальність знімає.

Органи місцевого самоврядування приймають рішення колегіально, будь яке рішення може бути прийняте лише в разі якщо набереться необхідна кількість голосів,
– зазначив Олесь Довгий.

Читайте також: Черновецький стане фігурантом кримінальної справи, – ГПУ

А от прокуратура має свідчення кількох тодішніх працівників міськради, які переконують – Довгий змушував їх порушувати регламент. Екс-депутат Наталія Новак навіть прийшла свідчити проти Довгого на комітет.

А от нардепи – члени регламентного комітету – на засіданні наче адвокатують Довгого. В результаті комітет одноголосно не рекомендує Раді знімати недоторканість з Довгого.

Подання містить істотні недоліки в частині обґрунтування зловживання Довгим владними повноваженнями,
– підсумовує голова регламентного комітету ВРУ Павло Пинзеник.

А от сам Довгий, хоч і вважає подання особистою помстою Луценка, сам просить зняти недоторканість. І вже збирається до суду.

Читайте також: Подання на Довгого містить недоліки, але його скерують на розгляд Парубію

Журналісти 24 Каналу кілька років тому знімали забудову заповідника "Острова Жуків". Тоді там вже височів височезний маєток Юри "Єнакієвського". А почались забудови одразу після рішення міськради, яке дозволяло приватизацію природоохороної землі.