Голова Верховної Ради України підтримує вимоги мітингувальників. Але є об’єктивні причини, чому не може вплинути на їхнє прийняття.

Читайте також: Як питанням про депутатську недоторканність маніпулюють під час виборів

Без комітету в цьому залі жоден законопроект не розглядався і розглядатись не буде. Немає рішення законопроектів, які передбачають скасування недоторканності,
– пояснив Андрій Парубій.

А закон про Антикорупційний суд авторства депутатів-протестувальників, забракувала Венеційська комісія.

"Маємо чітку позицію, що автори законопроекту мають відкликати і внести законопроект. Єдине по чому є рішення комітетів, це закон про вибори", – зазначив спікер.

Засідання депутати розпочали з того самого, чим закінчили погоджувальну раду. Коаліціянти запевняли, що теж за політичну реформу. Але для початку потрібно ухвалити медичну.

Читайте також: Як позбутися кругової поруки тих, хто тримає українців у заручниках

"Людям ваші вибори зараз до лампади. Їм треба медицину, бо їм зараз треба виживати, вибори, хочу нагадати, будуть в 2019 році, тоді і будете займатись своїм політиканством", – сказав лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Опоненти запевнили, що політична реформа таки важливіша. Президент їх підтримав. І нібито навіть зареєстрував оновлений закон про позбавлення депутатів імунітету.

Ним зареєстровано законопроект, який визнано невідкладним про зняття депутатської недоторканності,
– запевнила представник президента в парламенті Ірина Луценко.

У результаті, депутати таки приступили до розгляду медреформи. Завершити її прогнозують вже у четвер. Бо окрім того, що до неї 800 поправок, частина депутатів категорично проти змін.