Заступника начальника роти Олександру Форостовець доставили в лікарню, її стан медики оцінюють як стабільний. Загрози життю немає.

Зловмисника майже одразу затримав напарник патрульної. Зараз нападник – у відділку поліції. Проти нього відкрили кримінальне провадження. Стаття – насильство щодо працівника правоохоронного органу, чоловіку світить до трьох років за ґратами.

Читайте також: Правоохоронці розповіли подробиці побиття поліцейської в Києві

Побиття поліцейської обурило користувачів соцмереж. Люди не розуміють, чому патрульні не змогли захистити себе.

А от фахівці кажуть, що патрульні не готові до несення служби. Адже три місяці – це занадто мало для вишколу поліцейських. В цій ситуації патрульна мала законне право зробити попереджувальний вистріл у повітря. Якщо це не зупиняє зловмисника, можна стріляти в руки чи ноги.

Люди, які прийшли в поліцію, психологічно не готові стріляти в людей. Тому що нормальному поліцейському, щоб він це зрозумів, треба п’ять років,
– вважає адвокат Сергій Костира.

Експерти переконані, що колишні вчителі фізкультури та офіціанти не можуть за лічені місяці стати поліцейськими. На це потрібно роки. Тільки тоді поліція зможе гідно захищати і себе, і громадян.

Нагадаємо, у Києві біля станції метро "Васильківська" п'яні перехожі побили дівчину-поліцейську, яка перебуває на посаді заступника начальника роти.