Свої чималі статки нинішній київський голова Віталій Кличко заробив ще за часів боксерської кар’єри. Спортивна гордість України Віталій Кличко у різні часи де тільки не мешкав: дані про його маєтки у Каліфорнії та Німеччині друкували іноземні ЗМІ, його дружина з дітьми і досі проживає за кордоном.

Але в електронній декларації столичного мера Кличка не знайти даних про закордонні маєтки чи апартаменти його родини – ані у власності, ані у користуванні.

Дружина, двоє синів та донька – це члени сім’ї Віталія Кличка. А з майна – сім велосипедів, автівки, квартира, житловий будинок та земельна ділянка. І значна сума позичена третім особам коштів. Декларація київського мера не містить чогось незвичайного. Але у декларації Віталія Кличка немає жодної відомості про майно, яким володіють чи користуються члени його родини закордоном. Але й його дружина, і донька вказують про те, що мешкають у німецькому Гамбурзі.

Читайте також: Журналісти показали "Фортецю", в якій живе Аваков

Не шукати чорну кішку там, де її немає. Це перше, що побажав журналістам Віталій Кличко, коли в нього спитали, чому жоден з елітних об’єктів нерухомості так і не був відзначений у декларації. Наступні "побажання" журналістам не були настільки ввічливі.

То чому Віталій Кличко вирішив не вказувати елітну нерухомість у своїй декларації. Продав? Заховав? Чи просто забув? Більше про це дивіться розслідуванні журналістів програми "Схеми".