Таким чином політики висловили своє невдоволення щодо неправомірного рішення виділити з міського бюджету майже півмільярда гривень на погашення старих боргів перед "Київенерго" та "Київодоканалом".

Ми проводимо одноразову, одноденну акцію з метою привернути увагу громадськості до допущення безпідставного перерахування коштів, а саме 448 мільйонів гривень на погашення старих боргів. Ми не можемо допустити марнотратства. Ми вимагаємо негайного здійснення заходів з цього приводу,
– прокоментував депутат Київради з фракції "Самопоміч" Олег Макаров.

Рішення про виділення коштів столичні депутати прийняли 27 жовтня. Щоправда, вирішальний голос був за сторонньою особою – помічником одного з нардепів. У "Самопомічі" вважають, в той день було допущено цілу низку порушень і вимагають, що правоохоронці з цим розібралися.

До того ж, минулого тижня Верховна Рада прийняла закон про реструктуризацію боргів перед теплопостачальними та теплогенеруючими організаціями. Відтак, цю суму можна витратити на більш нагальні потреби.

Читайте також: Одягніть Ляшка в військову форму – і ви побачите маленького Білецького, – Небоженко

Депутати вимагають від міського голови відкликати рішення про вилучення грошей з бюджету на погашення боргів та видати розпорядження щодо їхньої реструктуризації.