Цей суд уже назвали знаковим. 29 вересня на засідання прийшли багато активістів, бо на лаві підсудних – колишній високопосадовець МВС Сергій Поготов. Його підозрюють у злочинах проти Майдану. Початку засідання чекали півтори години. Зрештою, прийшов секретар з важливим повідомленням – судове засідання відбудеться 2 жовтня об 12 годині.

Суддя Віталій Писанець прямо порушує закон. Однак секретар запевняє, що він дуже зайнятий.

Читайте також: У скандальній справі судді ухвалили рішення на користь одіозного нардепа Кононенка

Нардеп Ігор Луценко, який також прибув на засідання, не втримався та пішов до кабінету судді. Йому не відчинили. Луценко припускає, що підозрюваний може втекти.

Оскільки ця особа не є у статусі з якимось запобіжним заходом, у нього навіть юридичних підстав немає тут лишатися. Він може абсолютно легально виїхати в Росію, в Крим, Молдову. Не знаю, куди вони втечуть зараз і прикордонники не матимуть права зупиняти,
– заявив Ігор Луценко.

Однак сам Сергій Поготов стверджує, що втікати не збирається. Разом зі своїми адвокатами підписує повістку і крізь обурену юрбу активістів покидає залу. Окрім нього, обрати запобіжний захід повинні були ще двом чиновникам МВС Ігореві Бабичу та Анатолієві Серединському. Усім інкримінують організацію та реалізацію злочинів проти майданівців.