Все відбулось першого грудня, (за кордоном поліції) – там де зараз зупиняється автівка, тобто побиття працівниками Беркуту і внутрішніх військ тодішніх відбувалось саме там.

Читайте також: Хто із прокурорів має успішну кар'єру після злочинів, вчинених проти активістів Євромайдану

Фотограф Сергій Нужненко був одним із тих, кого звіряче побили беркутівці першого грудня 2013 року. Тільки за те, що він був поряд з адміністрацією Президента. Саме того дня й розпочались масові затримання та судилища. Сергій разом з п'ятьма іншими "в'язнями Банкової" спочатку потрапив до закритої спецпалати. А в суді почув вирок – два місяці тримання під вартою.

Які прокурори наспіх клепали справи Сергій уже не пригадує. Ними навіть ніхто й не думав займатися. А от судді не забув. Та її подвиги забула нова влада.

Про прокурорських я не знаю, казали що на слідчого завели кримінальну справу, який мене закривав. Але інформації більше немає. А суддя яка дала мені два місяці – суддя Малиновська – досі працює. Її не звільнив Президент і всі люстраційні перевірки вона пройшла,
– прокоментував в'язень Банкової Нужненко.

На суди Сергій ходить чи не щомісяця, а точніше - на їхні постійні перенесення.

"У нас суди переносяться. Немає прокурорів. Немає адвоката, відсутня суддя – ми вже змінили один суд. Півтора року пройшло, а все зберігається на стадії досудового розслідування", – додав Сергій.

Слідство звинувачує Хандрикіна Андрія в побитті майданівців 20 січня 2014 року біля стадіону "Динамо" на Грушевського. Тоді "беркутівці" зняли протестувальників з колонади стадіону, роздягли, знущалися, били й відправили до райвідділку. До речі, його співучасники – беркутівці Владислав Мастега та Артем Войлоков встигли спокійнісінько виїхати до Росії.

Пройшло вже три роки, а суд лише на стадії затвердження "погоджувального засідання", справу раз за разом переносять, вона навіть не дійшла до розгляду! Терміни запобіжних заходів екс-беркутівцю "спливли" настільки давно, що про них забули навіть органи й люстраційні комісії.

Як "педалюють" та "пришвидшують" потрібні справи – дивіться у резонансному розслідуванні журналістів програми "ЦРУ".