Представники Громадської організації "Родина Героїв "Небесної Сотні" заявили, що ВККС обрала саме 19-22 лютого для розгляду питання щодо майбутніх суддів ВС – дні, коли вся Україна вшановує п'яті роковини підступних і кривавих розстрілів на Майдані.

Читайте також: П'ята річниця розстрілів на Майдані: хроніка кривавих подій

Голова організації Володимир Бондарчук, чий батько Сергій Бондарчук загинув 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській від кулі снайпера, сказав, що на акцію приїдуть близько 50 родин Небесної Сотні з усієї України.

Ми, родини Героїв Небесної Сотні, станемо під ВККС живим коридором, щоб запитати у тих, хто проходитиме крізь нього, в тому числі всіх, хто покривав суддів Майдану: "Чи є у вас щось людське – щось, схоже на совість?"
– зазначили активісти.

Акція почнеться 20 лютого о 08:45 під ВККС у Києві на вул. Механізаторів, 9.

Наразі триває добір суддів до Верховного Суду – найвищої судової інстанції країни. ВККС має обрати усього 78 суддів. 19-22 лютого комісія розглядатиме справи 44 кандидатів до ВС, серед яких будуть і "судді Майдану".

Читайте також: Життя після Майдану: історія вдови Героя Небесної Сотні

Що таке Верховний Суд? Це — найвищий суд у системі судоустрою України, який забезпечує сталість та єдність судової практики у порядку та спосіб, визначені процесуальним законом. Це касаційна інстанція, у певних випадках — суд першої або апеляційної інстанції.