Про те, що головна біда українців – корупція, говорять по всіх усюдах. Але небагато хто готовий діяти. Богдан з однокурсниками у 2014-му підбурив решту студентів вимагати від керівництва Педуніверситету звіту про те, як використовується майно, куди зникають ґранти та чому не звільняють викладачів-хабарників.

Читайте також: НАБУ має докази злочинів понад 30 суддів, – Артем Ситник

Завдяки нашій діяльності була звільнена велика кількість викладачів аж до деканів факультетів, до проректора університету,
– сказав випускник університету ім. М. Драгоманова Богдан Кучер.

Аби західні партнери почали реально тиснути на українську владу, замало звернення українських антикорупційних організацій. Має бути запит з боку населення. Але, як показують дослідження, половина українців не розуміє навіть того, що подарунок лікарю – це прояв корупції.

Прививати ці базові цінності доведеться роками. А двері в Європу через неспроможність українців побороти корупцію зачиняються вже зараз влада усіляко намагається обмежити повноваження Національного антикорупційного бюро. Саботує заміну дискредитованого керівництва Агентства із запобігання корупції. І гальмує створення Антикорупційного суду.

Два тижні тому румунська влада вирішила пом'якшити покарання для корупціонерів-високопосадовців. І це призвело до багатотисячних протестів. У той самий час в Україні нардепи реєструють законопроект, який скасовує кримінальну відповідальність чиновників за незаконне збагачення.