Надвечір 3 грудня в Києві невідомі активісти мішками заблокували територію каналу NewsOne.

Як пояснив член партії "Братство" Сергій Середюк, колючий дріт і мішки з піском під будівлею телеканала NewsOne символізують блокпост, "який не пропускає ворогів", передає "Гордон".

Читайте також: Одіозний власник NewsOne Мураєв прокоментував блокування каналу

За його словами, протестувальники мають намір залишатися там до тих пір, поки власник каналу колишній "регіонал" Євген Мураєв не попросить вибачення за те, що назвав Євромайдан "державним переворотом".

"Мураєв повинен вибачитися перед героями Небесної сотні. Ми хочемо звернути вашу увагу, що йде війна, відтак слід вести проукраїнську політику на телеканалі", – зауважив Середюк.

Водночас лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі вважає, що блокування каналу відбулося з наказу президента Петра Порошенка.

На його переконання, акція проти телеканалу є пов'язаною з прямою трансляцією "Маршу за імпічмент", організатором якого він був. Як приклад він наводить факт, що від трансляцій заходу відмовилися всі телеканали, окрім NewsOne.

До слова, на самому каналі також пов'язують блокування з трансляцією маршу.

Читайте також: "СтранаUA", 112 та NewsOne працюють на підрив України, але президента це влаштовує, – політолог

"Я не люблю власників NewsOne, я вважаю їх не дуже хорошими людьми, але... це єдиний засіб інформації, який зараз показує настрої в центрі Києва. Тому зараз за наказом Порошенка якісь тітушки прийшли до NewsOne і блокують, щоб їх покарати, щоб NewsOne не показував правди. Організатори блокування хочуть перекрити інформацію про волевиявлення українських громадян", – підкреслив політик.

Також він закликав усіх прийти до телеканалу та встати на його захист.

"Я туди зараз йду захищати цей канал", – зазначив Саакашвілі.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідує можливе ухилення від сплати податків позафракційним народним депутатом Євгеном Мураєвим, який є власником NewsOne.