Захист підозрюваних заявив, що має намір оскаржити таке рішення і просити, щоб його перекваліфікували на приватне зобов'язання з'являтися для проведення слідчих дій.

Після завершення засідання 14-та сотня Самооборони Майдану і "афганці" пішли з-під будівлі Подільського районного суду Києва. Під будівлею суду виявилося, що у міліцейського автозака, який привіз затриманих активістів, пробиті два колеса і бензобак. Наразі співробітники міліції вивчають обставини інциденту.

Нагадаємо, за словами сотника Самооборони Майдану, міліція заарештувала чотирьох представників сотні афганців із Самооборони, які доправляли до відділку кишенькового злодія.

У міліції сказали, що подібну версію озвучили й самі затримані. Вони стверджують, що впіймали чоловіка, який крав гроші зі скриньок для пожертвувань. Втім, у міліції кажуть про трьох невідомих, які нібито витягли з авта молодика зі зв'язаними руками, повели у напрямку Дніпра, де побили.

У зв’язку з цим члени Самооборони Євромайдану пікетували районне управління міліції Подільського району Києва з вимогою відпустити затриманих вчора афганівців.