Спочатку хворобу виявили у працівниці інтернату, після чого зразки для ПЛР-аналізу відібрали у всіх мешканців дитбудинку та персоналу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

До теми COVID-19 у Києві: яка ситуація з коронавірусом в столиці України

Загалом в установі 182 людини протестували на наявність коронавірусної інфекції. ПЛР-тест підтвердив COVID-19 у 81 з них.

Що відомо про хворих у Дарницькому дитбудинку-інтернаті

Хворобу виявили у 53 вихованок інтернату різного віку. Наймолодшій пацієнтці – 7 років, а найстаршій – 35.

За словами Кличка, усі вихованки, в яких виявили хворобу, перебувають у задовільному стані. Медичну допомогу їм надають безпосередньо в інтернаті.

Епідеміологам вдалося встановити, що джерелом спалаху в установі стала молодша медсестра однієї з груп дитбудинку.

Нині Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закрили на карантин. Там проводять посилену дезінфекцію та медичне обстеження. Рятувальники та поліція чергують на в'їзді до території.

Закликаю всіх бути обережними та дотримуватись правил. Бо ситуація в інтернаті показує, як може одна особа інфікувати багатьох людей. Вірус не відступив,
– заявив Кличко під час брифінгу.

Кличко додав, що у зв'язку з ситуацією наявність спалаху перевірятимуть і в інших столичних інтернатах, зокрема: Святошинський будинок-інтернат для хлопчиків, 2 міських заклади для людей похилого віку та 4 спеціалізовані заклади для жінок та чоловіків.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.