Джерело: фейсбук Андрія Вавриша

За словами Вавриша, він став підозрюваним у справі, яка стосується будівництва житлового комплексу "Альта-Град" в Борисполі під Києвом. У 2006 році він був міноритарним власником компанії, яка почала будівництво ЖК, але проєкт зупинили. Вже в 2016 році будівництво відновили за допомогою інвесторів, і жодна з сторін не заявляла про порушені права.

Читайте також Небезпечні виробництва виселити за межі міста: Київ хочуть звільнити від промзон

Вавриш не уточнив, за якою статтею йому оголошено підозру. Але вважає слідство проти нього політичним переслідуванням.

ДБР та Вавриш

Варто підкреслити, що ДБР розслідує лише справи у яких фігурують вищі посадові особи, судді, працівники правоохоронних органів і ті, хто скоїв військові злочини. Андрій Вавриш на теперішній час представляє приватний бізнес, хоча раніше він працював в КМДА заступником директора департаменту містобудування та архітектури.

Хто такий Андрій Вавриш?

Колишній чиновник Київської міської державної адміністрації. У 2010—2015 роках — заступник директора департаменту містобудування та архітектури Київської міськадміністрації, начальник Служби містобудівного кадастру Києва. Тепер він бізнесмен-забудовник, співвласник компанії Saga Development, фігурант журналістських розслідувань про незаконну забудову Києва та близький друг ексголови Офісу президента Андрія Богдана.

Це вже не вперше Вавриша "турбує" ДБР стосовно його забудов у Києві. Минулого літа в офіс компанії SAGA Development завітали з обшуком. Бюро цікавилося забудовою на ділянці Національної академії внутрішніх справ.

  • 2020 року журналісти проекту "Схеми" випустили сюжет, в якому зафіксували, що Вавриш відвідував Офіс президента.
  • В самому Офісі не розкривали інформацію про відвідувачів, всупереч обіцянкам. Ймовірно, що Вавриш зустрічався там зі своїм другом Андрієм Богданом, який працював главою ОП.
  • В ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Богдан розсварився із Зеленським через Вавриша.

Раніше сайт 24 каналу писав про інше скандальне будівництво Вавриша – будинок в самісінькому історичному центрі Києва – на Сагайдачного, 18, Він з’явився як діловий центр (офіційно), проте у будинку продають й елітне житло – що є порушенням закону.