У ці локації завітають справжні колядники. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

Читайте також Колядування онлайн і повідомлення з номером картки: як колядувати у часи COVID-19

Коляда завітає у музей Пирогів

З 12:00 години 7 січня по вулицях музейної Наддніпрянщини (Пирогів) розійдуться гурти колядників із різдвяними зірками та веселі ватаги з вертепними дійствами.

Кожен, хто завітає у музей може стати частиною яскравого святкування.

Традиційно в одній із хат Наддніпрянщини ви побачите головні традиційні атрибути українського Різдва – дідухи та павуки.

Концертна програма за участю колядницьких гуртів та вертепів розпочнеться на сцені Співочого поля музею з 13:00.

Також гостей чекають різноманітні народні забави. Розважальна частина триватиме з 13:00 до 15:00. На святкуванні Різдва ви зможете пригоститися стравами української кухні.

Коляда на Поштовій

Музей на Поштовій площі за підтримки Громадського руху "Почайна" організував для вас святкування в унікальній компанії.

В музей завітає легендарна Київська Коляда, щоб разом заспівати колядки, обмінятися віншуваннями і благословіннями "на весь рік і весь призначений вік".

Крім того, на свято в гостях у Музею буде унікальний проєкт "Герої козацької України" — серія портретів видатних гетьманів України, і його авторка Наталя Павлусенко.

Це не просто портрети, а історична реконструкція справжнього вигляду видатних українських діячів, зроблена мисткинею разом з істориками та фахівцями заради повернення справжньої історії України,
– зазначають організатори.

У всіх охочих взяти участь у святкуванні буде можливість познайомитись з просвітницько-мистецьким проєктом і дізнатися про історію його створення від самої авторки, і звичайно ж відвідати унікальну пам’ятку археології та її експозицію.

Початок о 14:00. Зустріч на головному вході, напроти фунікулера, поряд з входом до Церкви Різдва Христового.