"Якби у нас діяли такі чіткі правила, як у Європі, ці хлопці б так не зробили. Будь-яке велике порушення починається з малого. Якщо ніхто не буде карати – то порушення будуть. Якби німців не наказували штрафами і конфіскуванням прав, вони б більше за всіх порушували правила дорожнього руху. Насправді – це одна з найбільш організованих країн. Бо якщо ти там щось порушив, одразу отримаєш штраф", – наголосив експерт.

Демократія – це не лише наші права, а й в першу чергу обов'язки. До прикладу, у нас заборонено розмовляти по телефону, однак ніхто цього не дотримується. В Європі подібні дії суворо караються , тому там немає таких ситуацій. Якщо за порушення тебе штрафують – це означає, що санкція в дії,
– додав Корчілава.

"У нас немає законів, які дають право випускати терористів, та немає законів, які дають їм право вільно пересуватися. У нас закони все це обмежують. Але от виконання цих законів лежить повністю на секторі безпеки. От як тобі подобається: речниця сказала всім дякую, але випустили не ми, випустила прокуратура? А про спільну відповідальність ніхто нічого не чув?", – зазначив Корчілава.

Такий, як Лусваргі, не повинен вільно ходити по Києву. Ця людина тут ніхто, але він вбивав громадян України, тому подібних хлопців потрібно одразу примусово депортувати. Але те питання, яке виникло з перебуванням Лусваргі на території України, не можуть вирішувати громадські організації, адже це не їх компетенція, – сказав Корчілава.

На думку експерта, дивним є й те, що людина, яка не є громадянином України, і не жила на українській території, не погодилась на обмін, щоб його не депортували. Також Корчілава вважає, що прокуратура і СБУ перекидають це питання один на одного. Силові структури в Україні не працюють, як злагоджений механізм.

Більше – дивіться у програмі.