Про те, як відзначали День Незалежності у столиці України Києві, розповідає 24 канал.

Варто знати Як відзначити День Незалежності 2020: програми святкувань у найбільших містах України

Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді о 9:00 поклали квіти біля стіни пам'яті полеглих за Україну. Усі присутні вшанували пам'ять українських захисників хвилиною мовчання.

Після цього на Софіївській площі урочисто підняли Державний Прапор України. Український співак Дзідзьо (Михайло Хома) виконав Державний гімн України.

Лідер України вшанував пам'ять загиблих у 2020 році видатних українців – Мирослава Скорика та Бориса Патона.

Цікаво Монатік, Джамала, Руслана: найпопулярніші українські артисти об'єднались до Дня Незалежності

У Києві проходить Марш Захисників України

На День Незалежності у Києві українські воїни, ветерани російсько-української війни та родини загиблих влаштували Марш Захисників. Люди розпочали ходу з парку Шевченка. Українці, одягнені у вишиванки, йшли, тримаючи в руках синьо-жовті та червоно-чорні прапори.

Загалом на Марші зібрались приблизно 10 тисяч осіб. Учасники приїхали до Києва з усієї країни. Люди вишикувались у кілька колон. Зокрема, колона військових капеланів, а також активісти, що йдуть під гаслом #Free. Вони хочуть привернути увагу до фігурантів справи вбивства журналіста Павла Шеремета – Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь.

Також у ході пройшли учасниці Жіночого руху ветеранів. Вони прийшли з великим плакатом, на якому зображені жінки, які загинули у війні на Донбас.

Організатором Маршу Захисників виступив Рух ветеранів України. Марш завершився приблизно о 13:00.

Марш Захисників / Фото 24 канал (Андрій Костюк, Єлизавета Герасимюк):

Святкування Дня Незалежності в Києві: дивіться відео

Дивіться відео: що українці думають про незалежність

Як у Києві відзначають День Незалежності: програма заходів

  • Святкування розпочалося з офіційної церемонії покладання квітів до могил видатних українських діячів, державотворців, ветеранів АТО / ООС, Небесної сотні тощо.
  • Паралельно з цим о 10:30 біля "Університетської" розпочався Марш Незалежності. А об 11:00 стартував Марш Захисників України.
  • Упродовж дня в Києві також будуть різні урочисті заходи, в яких братимуть участь представники влади, ветерани війни, волонтери й діячі сфери культури.
  • Минулоріч після всіх публічних заходів Володимир Зеленський збирав на урочистості своїх попередників – Кравчука, Кучму, Ющенка й Порошенка. Чи буде така зустріч цього року, наразі невідомо.

Сюжет 24 каналу про святкування Дня Незалежності в столиці: відео