За документ "Про недопущення громадсько-політичної діяльності та політичної агітації в загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва" авторства депутатів фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Київраді Сергія Гусовського, Наталі Шульги та Олега Макарова, проголосували всього 32 депутата, що не дозволило прийняти рішення.

У документі йшлося про те, що у Києві неодноразово фіксували випадки, коли загальноосвітні навчальні заклади перетворювалися на поле для ведення громадсько-політичної діяльності.

"На жаль, деякі місцеві політичні діячі не соромляться друкувати букварі з своїми фото, розміщавати свої приймальні на території шкіл або вішати свої портрети при вході в школу, прямо біля державного прапора", – розповів Олег Макаров під час пленарного засідання, коментуючи необхідність запровадження заборони агітації в столичних школах.

Аби безпідставно не відволікати учнів процесами, які не пов’язані з навчанням, депутати столичної "Самопомочі" мали на меті ввести офіційну заборону на будь-яку рекламу чи агітацію політичного характеру. Окрім того, вони пропонували заборонити використання матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів для розміщення громадських приймалень.

Та революційна ініціатива, яка б забезпечила права школярів на освіту та належний навчально-виховний процес, який є вільним від втручання політичних діячів, не знайшла підтримки серед депутатів Київської міської ради.