Про це розповіла лікар-терапевт Марина Крапивнер, пише видання ТСН.

Однак, забруднені домішки, накопичені у приземному шарі повітря, можуть нашкодити здоров’ю тоді, якщо дихати цим димом довгий час.

Тобто, мешканці Києва, які ходять вулицями столиці лише для того, щоб дістатись до офісу, не мають причин для хвилювання.

Під загрозою, каже лікар, алергіки та люди, які працюють на відкритому повітрі.

"Забруднюючі домішки в повітрі за умови тривалого впливу можуть подразнювати дихальні шляхи. Можлива поява болю в горлі та прояви алергічних реакцій. У кого є бронхіальна астма, може з'явиться бронхоспазм. Також можливий головний біль", – розповіла Крапивнер.

Тож лікар радить використовувати звичайну медичну маску, якщо доводиться довго перебувати у місцях скупчення серпанку. Проте важливо змінювати цю маску кожні кілька годин. Також варто робити перерви і заходити у приміщення, де можна безпечно дихати без маски.

Нагадаємо, раніше експерти пояснили, що білий серпанок виник через метеорологічні умови (висока температура, а також відсутність вітру та тривалих опадів). Загалом рівень забруднення повітря у столиці перевищує середньодобові граничнодопустимі концентрації ще з 5 липня.