Як пояснив мер Києва Віталій Кличко, київська міська влада посилює контроль за в’їздом у столицю вантажівок, оскільки в місті можна спостерігати складну транспортну ситуацію. Про це столичний міський голова заявив під час традиційного відеобрифінгу 15 травня.

До теми Київ зупинився через затори: на яких вулицях ускладнений рух – карта

Кличко, зокрема, нагадав, що такі заходи столична влада вже запровадила. Але контроль за ними – недостатній. Тому він звернувся до поліції посилити цю роботу.

Як діятимуть обмеження для вантажівок

  • Вранці – з 7:00 до 10:00.
  • Ввечері – з 17:00 до 20:00.

"Це необхідно для стабілізації трафіку в місті під час пікового навантаження на дороги", – підкреслив мер Києва.

На яких в'їздах у місто будуть встановлені обмеження

Обмеження встановлюється на чотирьох в’їздах до Києва: на Житомирському, Бориспільському, Одеському та Гостомельському шосе.

За його словами, обмеження діятимуть до повного відновлення роботи громадського транспорту. Тобто, коли на дорогах столиці стане менше приватних машин.

Цікаво Чи подорожчає проїзд у Києві після карантину: відповідь Кличка

Кличко додав, що київська влада поступово збільшує кількість наземного громадського транспорту. У такий спосіб після 22 травня він уже зможе працювати у звичайному режимі. Але дотримання карантинних правил у ньому ніхто не скасовував.

Крім цього, заступник міського голови Києва Володимир Прокопів додав, що покращити ситуацію у місті зможе тільки повноцінна робота громадського транспорту і повернення до звичного життя.

Дивіться відео 24 каналу розмови із заступником Кличка: