В урядовий квартал зігнали нацгвардійців, поліцейських, вибухотехніків та працівників інших підрозділів МВС, повідомили у пресслужбі поліції Києва. Проїзд вулицею Грушевського заблокований з 8:00 ранку.

Дивіться також "Дайте ФОПам працювати": підприємці пікетували Верховну Раду – фото

Наразі акція проходить досить мирно. З протестуючими спілкуються співробітники поліції діалогу.

Чого хочуть підприємці

"Союз захисту підприємців", який організував протест під назвою SaveФОП, вимагає прийняття нардепами законів про спрощену систему оподаткування малого та середнього бізнесу.

Протести підприємців у Києві
ФОПи проти фіскальних апаратів / Фото РБК–Україна

Бізнесмени вимагають скасування введення фіскальних касових апаратів для всіх ФОПів. Ця норма почне діяти з 1 січня 2021 року.

Представники малого бізнесу бідкаються, що встановити апарати за власний кошт надто дорого для них. Крім того, використання касових апаратів підприємцями, які не займаються реалізацією товарів, а наданням послуг, виглядає досить нелогічно.

Протести підприємців у Києві
Деякі підприємці протестують ще й проти карантину / Фото РБК–Україна

Закон Зеленського не влаштовує

Учасники акції також виступають категорично проти законопроєкту №4439, який вніс до Ради президент Володимир Зеленський.

У документі передбачено лише відтермінування введення касових апаратів на рік, але не для всіх. Багатьом категоріям підприємців все ж доведеться придбати фіскальні апарати для роботи.

Протести підприємців у Києві
Підприємці заблокували рух вулицею Грушевського / Фото РБК–Україна

Розгляд законопроєктів щодо допомоги бізнесу: дивіться відео 24 каналу