На виставці представили в об'ємі 12 видатних постатей, які найбільше зацікавили незрячих дітей. Це, зокрема, Леся Українка, Григорій Сковорода, Марія Заньковецька, Георгій Гонгадзе. Надихнула на створення так званих "скульптурних портретів" незряча дівчинка, прихильниця творчості Івана Франка.

Вона просто запитала, а як виглядає Іван Франко, я його ніколи не бачила. І так зародилася ідея. Співпрацюючи з незрячими, вони запропонували цих 12 постатей, яких вони б хотіли побачити, – розповів скульптор Василь Одрехівський.

Поряд з кожною скульптурою автори повісили коротку біографію постаті, надруковану шрифтом Брайля. А також розширена довідка в аудіоформаті.

Читайте також: "Відважні: наші герої": в Києві відкрили унікальну виставку історії українських революцій

Ми дуже хотіли б почати робити об'ємні макети різноманітних архітектурних споруд, починаючи від пам'яток Львова, Києва, пам'яток світу, та ж Ейфелева вежа тощо, – поділилась організатор проекту Оксана Потимко

Виставку скульптур для незрячих вже показали у містах Західної України, до 3 грудня її можна відвідати на території Києво-Печерської Лаври, а далі проект відправиться у Слов'янськ.