Про це Добкін написав на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Володимир В'ятрович поінформував про необхідність прибрати з пам'ятника "Батьківщина-мати" в Києві герб СРСР. Передбачається, що герб зріжуть з монумента, проте щит залишиться на своєму місці.

Читайте також: Єдине місце в Україні, де не варто проводити декомунізацію

"Тупоголова істота, яка через непорозуміння працює директором Українського інституту національної пам’яті, вирішила, що вона розумна і хитра. Отримавши від польських колег по мерзенній пиці сс**ою ганчіркою, воно вирішило переключити увагу суспільства на іншу тему. Тепер цьому непорозумінню знадобилося "декомунізувати" щит монумента "Батьківщина-мати", – мовиться у дописі Добкіна.

"Одне обнадіює. Занадто складне для їх курячого мозку інженерне рішення. І надто мало у них залишилося часу", – резюмував свій гнівний допис нардеп.

Що таке декомунізація? Декомунізація – це процес позбавлення від наслідків комуністичної ідеології, що розпочався в часи розпаду СРСР та стихійно активізувався під час так званого ленінопаду в період Революції гідності.

"Батьківщина-мати" – монументальна скульптура в Києві, розташована на високому правому березі Дніпра на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Пам’ятник було відкрито в 1981 році. Спершу монумент замислювався як символ не батьківщини, а перемоги. В одній руці статуя тримає 16-метровий меч вагою 9 тонн, а в іншій – щит розміром 13 на 8 метрів з гербом СРСР (вагою в 13 тонн). Загальна висота монументу з постаментом – 102 метри. Вся споруда — суцільнозварна і важить 450 тонн.