Про це повідомив в ефірі 24 Каналу адвокат Роман Маселко.

Зараз я є адвокатом потерпілих на Майдані, членом Громадської ради доброчесності як адвокат, адже там мають бути саме адвокати та правозахисники. Також я голова Ради громадського контролю при НАБУ. Власне, ця атака повязана саме з НАБУ,
– наголосив Маселко.

За його словами, у 2017 році, були гучні обшуки у голови адміністративного суду міста Києва – Павла Вовка. Він є головою цього суду і брав участь у конкурсі до Верховного Суду. НАБУ порушило по ньому провадження за факт недекларування будинку, який, начебто, належить його дружині. Обшук відбувся у пятницю, а в понеділок чи вівторок його обирають до ради громадського контролю.

Читайте також: Скільки коштує застава для працівника СБУ, якого спіймали на хабарі: чимала сума

Був позов, який засів давно і на нього ніхто не звертав уваги. Поданий він був партнером Олексія Шевчука, який є адвокатом справи фігурантів по НАБУ Онищенка та Розенблата. На 2-й день після обшуків НАБУ, архів виносить рішення: визнати вибори Маселка незаконними.

"Ми оскаржили це рішення. Воно потрапило в апеляцію до відомого судді Констянтина Бабенка. Він визнав це рішення законним. Відтак, я пишу пост про це все, чому воно так відбувається. Він так і називається: "Чого лише не зробиш, щоб вкусити НАБУ?". Все це використалося для того, начебто я дав оцінку рішень, порушив адвокатську етику, і тепер мене треба позбавити підозр. Скарги на мене подають колеги, які зараз захищають у судах Онищенка та компанію", – зазначив Роман Маселко.

Адвокат також додає, що жодних підстав для позбавлення його адвокатського свідоцтва немає. Він переконаний, що його свідоцтво залишиться при ньому.