Про це в прямому ефірі розповіла журналіст 24 Каналу Вікторія Кутьїна.

Його викрали, знущалися, відвезли в ліс – так про затримання розповів екс-нардеп Олександр Шепелев. Депутата від "Батьківщини" напередодні затримала Служба безпеки. Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що правоохоронці знайшли у колишнього депутата низку документів на вигадане ім'я Микола Борух. Серед них – посвідчення працівника так званого "міністерства державної безпеки "ДНР".

Читайте також: У затриманого екс-нардепа Шепелева зламана щелепа: фото та відео

Наразі Печерський районний суд розглядає справу екс-нардепа. Представники СБУ заявили, що діяли в рамках закону. На засіданні була присутня дружина Олександра Шепелева – Галина, яка розповіла про те, які дізналась про повернення чоловіка в Україну.

Мені зателефонував безкоштовний адвокат, який представився Русланом. Він сказав, що Олександр сильно побитий, в поганому стані та утримується в СІЗО Служби безпеки,
– зазначила Галина Шепелева.

За її словами, востаннє чоловіка вона бачила у 2014 році, коли їх екстрадували з Угорщини.

Як відомо, адвокати Олександра Шепелева клопотали за відвід прокурорів через упередженість, однак служителі Феміди відхили це прохання.

Галина Шепелева прокоментувала арешт чоловіка: відео

В чому звинувачують Олександра Шепелева?
Олександр Шепелев – депутат Верховної Ради п'ятого та шостого скликань. Він перебував у міжнародному розшуку останні 3 роки. Генеральна прокуратура зверталася до Росії із запитом про видачу екс-нардепа, проте у відповідь отримала відмову. Військова прокуратура підозрює Олександра Шепелева у державній зраді, зокрема, в роботі на ФСБ, а також у замаху на вбивство та розкраданні коштів в особливо великих розмірах.