Як повідомили у поліції, 30-річна киянка знайомилася з іноземцями в розважальних закладах. Після цього запрошувала їх орендовані квартири. Коли вони залишалися наодинці, в приміщення вривалися двоє чоловіків у поліцейській формі, які силою та погрозами вимагали гроші, відбирали цінні речі, забирали і використовували кредитні банківські картки. Вони також зв’язували своїх жертв, після чого втікали.

Читайте також: Правоохоронці провели спецоперацію на ринку "7 кілометр": затримували підозрюваних у вбивстві

"Їх затримали і тепер підозрюють у скоєнні чотирьох аналогічних злочинів", – розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Чоловіки мали поліцейську форму та муляж пістолета

Чоловіки – 41-річний та 49-річний громадяни іншої держави, раніше судимі за крадіжки. 30-річна киянка раніше у поле зору правоохоронців не потрапляла.

Читайте також: Підозрюваний у тероризмі росіянин затриманий у Вірменії з підробленим українським паспортом

У помешканні одного з підозрюваних проведено обшук, у ході якого слідчі виявили та вилучили формений одяг поліцейських, муляжі пістолетів та рації.

Для розбійних нападів зловмисники використовували поліцейську форму

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції за фактом останнього злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Затриманим оголошена підозра. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Після проведення розслідування можлива додаткова правова кваліфікація їх дій.