Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

Читайте також: У Києві прогримів вибух: є постраждалі

Найбільш помітним став випадок на Борщагівці – трубу з гарячою водою просто розірвало, внаслідок чого окропом залило подвір'я житлових будинків, як повідомили у Telegram-каналі "Kyiv Live". До слова, поруч виконувались ремонтні роботи комунальниками.

"На Борщагівці справжній армагедон. З самого ранку рвонули труби, а посеред двору утворилося джакузі", – йдеться у повідомленні.

Тим часом на вулиці Ромена Ролана прориває тепломережі ще з понеділка, 15 жовтня.


Коментар мешканки вулиці Роллана у Києві

Як свідчать мешканці будинків поруч, комунальники на проблему не реагують.


Вулиця Ромена Роллана

Офіційно у "Київтеплоенерго" заявляли, що у процесі підготовки до опалювального сезону замінено 24 кілометри пошкоджених теплових мереж та ліквідовано понад п'ять тисяч пошкоджень мереж. Втім, високий рівень аварійності у Печерському, Шевченківському, а також Подільському й Оболонському районах – визнали. І тепломережі дійсно не виявилися повністю готовими до запуску гарячої води.

Пантелєєв, тим часом, наголосив, що 34 аварійно-відновлювальні бригади "Київтеплоенерго" працюють цілодобово, щоб усунути наслідки проривів.

Питання постачання гарячої води залежало, як ви помітили, не лише від київської влади. Ми робили все, щоб відновити воду і щоб місто на себе не взяло мільярд штрафних санкцій,
– додав чиновник.

Однак, не усі читачі посту посадовця погодилися з його аргументами.


Коментар до допису Сергія Пантелєєва

Зокрема, Vladimir Mezentsev зазначив, що проблема зношеності мереж характерна для усіх українських міст, адже їх відновленням ніхто не займався протягом усіх років незалежності. "Кількість проривів буде зростати, і до цього треба бути готовим", – наголосив він.

До слова, у жовтні 2017 року Київ так само потерпав від поламок у тепломережах. Зокрема, 30 жовтня в районі Чоколовка прорвало труби гарячого водопостачання, було затоплено підземний перехід на площі Космонавтів, зафіксовано прориви на Ушинського. 29 жовтня затопило дорогу на Караваєвих дачах. Ще один прорив стався 12 жовтня на проспекті Лобановського – частину проспекту залило водою з каналізаційного люка. 4 жовтня ріка гарячої води текла по вулиці Великій Васильківській.