Богуславська дамба на річці Рось — одне із найулюбленіших місць місцевих мешканців. Сюди люди полюбляють приходити порибалити і покупатись, тому що тут не глибоко і є водоспад.

Та ще декілька днів тому води тут повністю не було — річка пересохла і тепер відчувається специфічний запах. Таке богуславчани бачать уперше. Місцеві активісти звинувачують у катастрофі місцеву ГЕС.

Мер Богуслава розводить руками. Рівень води літом зменшувався завжди, але не на стільки. Міська влада нічого зробити не може. Кажуть — річку контролюють ті, хто вище за течією.

Вище за течією — Білоцерківське водосховище. Воно і затримало потік води заради потреб місцевої ГЕС. Це — ще одна версія місцевих активістів.

Читайте також: Через сильну зливу киян перевозили на візку для продуктів

За день води у річці Рось стало значно більше. Та цього дуже мало. Річку, яка зазвичай мала до 2-х метрів глибини, зараз можна перейти вбрід. Екологи вже з'їжджаються у містечко з інспекціями та збирають термінові наради з чиновниками від місцевого до обласного рівня.

Якщо ситуація терміново не зміниться, мертва риба та водорості почнуть гнити. І тоді 17-титисячний Богуслав ризикує отримати у кранах отруйну воду. І це вже буде не лише екологічне лихо.